Skip to main content

Rob Haenen

Rob Haenen

Steunend lid

Ik ben getrouwd met Petra Mevissen en vader van Dries, 11 en Ricardo, 27. Ons mooie huis in de Dorpstraat in de mooie oude kern word verdedigd door Jacky, onze unieke hond. Met Jacky wandelen is een grote passie geworden, genieten van onze mooie omgeving.

Ik voetbal zelf nog bij de veteranen van Catsop en ben onlangs toegetreden tot het bestuur van Haslou omdat ik vond dat veel dingen voor verbetering vatbaar zijn en langs de kant blijven staan is dan het gemakkelijkste.

Ik ben na het voltooien van de havo naar de School voor Journalistiek gegaan in Utrecht, wilde na het eerste jaar de sportrichting op maar moest daarvoor naar Tilburg en moest voor dei overstap eerst de dienstplicht vervullen. Nadat het land 14 maanden mijn dienstplicht goed is doorgekomen kwam ik via een kennis in contact met Defensie in Schinnen (Amerikaanse landmacht)en ben daar blijven ‘ronddolen’. Na omzwervingen in Schinnen en Brunssum (Navo) be ik in 1998 terechtgekomen op de vliegbasis Volkel waar ik als Liaison Officer werk voor de Amerikaanse luchtmacht. Ik ben Liaison tussen de Amerikaanse Luchtmacht en de Nederlandse Luchtmacht, bedrijven, overheidsinstanties, enz. Een veelzijdige baan die nooit verveelt, altijd iets verrassend heeft en waar ik mijn ei kwijt kan.

Als iemand me tien jaar geleden had gevraagd of ik op een lijst zou gaan staan had ik hem/haar uitgelachen. Maar zelfs ik word milder en wijzer met de jaren, wil meehelpen mensen weer vertrouwen te geven in de overheid, dus ook de gemeente en een verbinding zijn voor oud en jong, kwetsbaren en eenieder die hulp nodig heeft m.b.t. de gemeente en ambtenaren in Stein, omdat dit niet altijd efficiënt gaat. Ik kies voor CMB omdat een woord een woord is, afspraken worden nagekomen en CMB altijd open staat voor overleg, mits met open vizier en het eerlijk gaat. Het voorbeeld van de verhoging van de flats in Stein is natuurlijk een schoolvoorbeeld van draaien van de overheid (gemeente) waardoor mensen alle vertrouwen hierin verliezen.

Het is zeker in Limburg teveel dorpspolitiek en machtswellust en ik wil meehelpen hier verandering in te brengen door open te staan overleg, open staan voor andere inbreng of mening en hier samen uit te komen. Ook in de Steinse raad moet het respect terugkomen, en naar voren gekeken worden en niet terug. Dat vertrouwen moeten partijen zelf verdienen.